لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.

چرا وقتی یک ظرف چینی داخل شیر در حال جوشیدن می‌اندازیم، دیگر کف نمی‌کند؟

   مبین حامدی
  21 بهمن 0:52
فیزیک (1) دهم دوره دوم متوسطه- نظری تجربی و ریاضی

سوال: میدونیم که شیر بعد از به جوش اومدن مدتی بعد سطحش حبابی میشه یا به بیان دیگه کف میکنه، خب حالا سوال من از اینجا به بعدش هست...
وقتی یه ظرف چینی (مثل نعلبکی)میندازیم تو شیر درحال جوش دیگه کف نمیکنه!!!
چرا؟ دلیلش چیه؟!
لطفاجوابشو بگین.
ممنون از همه


   محمد مهدی نصیری زرندی
در 21 اردیبهشت 13:34

دلیل سر رفتن شیر اینه که : وقتی شیر گرم میشه بنا به قوانین فیزیکی میخواد که افزایش حجم پیدا کنه ولی به دلیل وجود لایه ای از جنس چربی در سطح شیر این اتفاق نمی افته تا جایی که این لایه دیگه تحمل فشاری که شیر بهش میاره رو نداره و پاره میشه در نتیجه میبینیم که شیر یکباره افزایش حجم میده و اصطلاحا سر ریز میشه یا کف میکنه برای این که این اتفاق نیفته باید این لایه رو از بین برد که یک قاشق یا به قول شما بشقاب چینی هم میتونه از عهده اش بر بیاد

لطفا برای پاسخ دادن ابتدا وارد شوید. یا ثبت نام کنید.